Fíni zvíťazili nad Nemeckom 4:3 po predĺžení

03.05.2013 Celý región

Helsinki 3. mája (TASR) - Fínski hokejisti vyhrali v piatok na 77. MS v domácej Hartwall Arene v Helsinkách nad Nemeckom 4:3 po predĺžení. V B-skupine sa tak v úvodný deň šampionátu zrodila prekvapujúca strata bodu veľkého favorita a Suomi neboli ďaleko od prehry v riadnom čase.

Zápas mal podobne ako predchádzajúci v helsinskej skupine od začiatku vysoké tempo. Nemci síce v takmer všetkých herných činnostiach o krok zaostávali, ale hrali s obrovským elánom, solídnymi zručnosťami a keď Fíni tradične nevyužívali obrovské šance, neustále sa držali v zápase. V tretej tretine za stavu 1:2 boli pod veľkým tlakom, ale zbytočný faul súpera im dožičil presilovku, ktorú hneď po buly parádnym príklepom od modrej využil Ehrhoff. Fíni naďalej svojho súpera "dusili", z čistých pozícií pálili nad, alebo tesne vedľa a Nemci ich potrestali tretím gólom. Excelentne hrajúci Kontiola svojich zachránil neuveriteľným sólo kúskom poldruha minúty pred klaksónom a v predĺžení v obrovskom nápore rozhodol Salminen.

B-skupina:

Fínsko - Nemecko 4:3 po predĺžení (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)

Góly: 11. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 40. Pesonen (Kontiola, Hentanen), 59. Kontiola (Pesonen), 6. Salminen (Mantyla, Laakso)- 31. Schutz (M. Goc, Rankel), 43. Ehrhoff (M. Goc), 57. Ankert (M. Goc, Gogulla).
Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Kirk (Kan.) - Arm (Švaj.), Dedioulia (Biel.),
vylúčení: 3:9 na 2 min.,
presilovky: 2:1,
oslabenia: 0:0.

Fínsko:

Ortio - Hietanen, Lepistö, Mantyla, Laakso, Jalasvaara, Väänänen, Melart, Kukkonen - Aaltonen, Kontiola, Pesonen - Viitaluoma, Haataja, Salminen - Pihlström, Koskiranta, Saviniainen - Hytonen, Anttila, Hagman.

Nemecko:

Zepp - Hordler, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Ankert, Baxmann, Kohl - M. Goc, Schutz, Rankel - Gogulla, Ullmann, Wolf - Seidenberg, Tripp, Kink, Noebels, Hager, Greilinger - Mauer
 

Vyberte región